Välkommen till ST-forum i Region Gävleborg! Gavleborg Stlogo_frank8 menu_big.png
Gavleborg


Välkommen som ST-läkare i Region Gävleborg!


Gävleborgs län, som består av landskapen Gästrikland och Hälsingland är en trevlig region att bo i. Här finns det vacker natur, friluftsliv, möjligheter till havsbad, skidåkning på längden och utför, närhet till havet och närhet till fjällen.


I Region Gävleborg satsar vi på våra ST-läkare. Förutom välplanerad klinisk utbildning och tillgång till ST-forum för alla ST-läkare oavsett specialitet så anordnar vi kursveckor vecka 19 och vecka 39 med flera av de gemensamma obligatoriska kurserna. Under kursveckorna ingår följande kurser: Farmakologi, Konsultationsmetodik, Försäkringsmedicin, Palliativ medicin, Vårdjuridik, Sjukdomsförebyggande arbete och första delen av Handledarutbildningen.


Utöver dessa kursveckor arrangerar vi även Ledarskapsutbildningen och en Grundkurs i Forskningsmetodik för samtliga ST-läkare i Gävleborg oavsett specialitet. Kursveckorna och de andra gemensamma kurserna är utmärkta tillfällen för nätverksbildning.


De flesta specialiteter har  tillgång till ST-forum som är ett fantastiskt verktyg för ST-läkare, handledare, vårdenhets- och verksamhetschefer. Men framförallt för ST-läkarna, det underlättar uppföljningen av den individuella ST-utbildningsplanen och kompetensportföljen samt ger mycket smidiga kommuniksationsmöjligheter. Efter flera års framgångsrik användning inom öppenvården var Region Gävleborg först i Sverige med ST-forum inom slutenvården.


Är du nyfiken och vill veta mer, vill du satsa på att få en riktigt BRA ST-utbildning  - kontakta då övergripande studierektor Maria Palm, maria.palm@regiongavleborg.se